TÜBİTAK STAR Bursiyerliği hakkında duyuru
11.04.2022
TÜBİTAK STAR Bursiyeri olmaya ne dersin?👩‍🔬🧑‍🔬🔬🧫

Oküler yüzey kimyasal yaralanmalarında kullanılmak üzere rejeneratif özelliği olan bioadeziv hidrojel bir biyomalzeme üzerinde çalışıyoruz. Biyoteknoloji ve disiplinler arası çalışmalara meraklı 🧐ve heyecanlı 🤩lisans öğrencilerini projemizde bursiyer olarak görmek istiyoruz. Sen de Tıp Fakültesi 🩺, Kimya 🧪 veya Malzeme/Metalürji Mühendisliği 🛠 öğrencisiysen ve ekibimize katılmak istersen projemizin detaylarını ℹ️ ve başvuru koşullarını 👩‍💻 okumaya devam et ➡️.

Oküler yaralanmalarda meydana gelen ve kalıcı hasar bırakabilecek görme bozuklukları kişinin yaşam kalitesini son derece olumsuz engelleyen rahatsızlıklardır. Otogreft ve allogreft gibi uygulamaların yanı sıra hasarın giderilmesindeki önemli yaklaşımlardan biri de korneal epitel dokusundaki rejenerasyon mekanizmasını tetiklemek, bölgede lokal olarak epitel proliferasyonu ve farklılaşmasını sağlamaktır. Bu proje kapsamında kornea bölgesinde uzun süre adezyon sağlayarak büyüme faktörlerini hasarlı bölgede salacak biyobozunur hidrojel tabanlı rejeneratif bir biyomalzeme tasarlanmaktadır.

Projemizde görev almak isteyen STAR bursiyer adaylarında aşağıdaki koşulları arıyoruz. STAR bursiyeri olarak görev süresi maksimum 6 aydır.

Sorularınızı lütfen email yoluyla iletiniz.

Tıp Fakültesi öğrencileri için: Doç. Dr. Eray Atalay (eatalay@ogu.edu.tr)

Kimya ve Malzeme/Metalürji öğrencileri için: Uzm. Mol. Bio. Merve Nur Soykan (mervesykn@gmail.com) veya Dr. Burcugül Altuğ (burcugulaltug@gmail.com).

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı Öğrenci Başvuru Rehberi için tıklayınız.

31 Mart - 22 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurmayı unutma. Başvuru için tıkla.