TR | EN
ESOGÜ SBE 2022 Yılı “Yılın Tezi Ödülleri”
11.05.2023
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sağlık Bilimler Enstitüsü, Kök Hücre AD, Kök Hücre Doktora Programı ilk mezunu olan Dr. Ceren Özel; ESOGÜ, 2022 Yılın Doktora Tezi Ödül’ünü aldı. Üniversitemizin yılın akademik başarı ödüllerinin takdim edildiği Ödül Töreni, Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kürşat Bora ÇARMAN, Prof. Dr. Ramazan ERDAĞ ve Prof. Dr. Hakan DEMİRAL katılımıyla 25 Nisan 2023’te gerçekleşti.

Doktora tezi, TÜBİTAK ve ESOGÜ-BAP olmak üzere birden fazla araştırma projesi ile desteklenmiş olan Dr. Ceren Özel ayrıca doktora sürecinde YÖK 100/2000 ve ardından TÜBİTAK BİDEB-Yurt içi Doktora Burs Programı 2211a başarı burslarına da hak kazanmıştır. Ülkemizdeki ilk Kök Hücre AD, Kök Hücre ve Doku Yenilenmesi Yüksek Lisans Programı’nda Doç. Dr. Ayla Eker Sarıboyacı danışmanlığında “Eksozomlar ve epigenetik faktörlerin susturulması aracılı kök hücre programlanması” konusunda yüksek lisans tezini tamamlamış olan Dr. Ceren Özel; doktora tezini ise Doç. Dr. Hüseyin Avcı danışmanlığında “Yanık ve diyabetik yaralarda kök hücre içeren yara örtüsü ve mikroakışkan çip içerisinde 3B organ modelleri” konusunda gerçekleştirmiştir.

Dr. Ceren Özel’i tebrik eder, çalışmalarını ESOGÜ-ESTEM kadrosunda başarıyla sürdürmesini dileriz.

Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, tez danışmanı Doç. Dr. Hüseyin Avcı, Dr. Ceren Özel

 

Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora ÇARMAN, Doç. Dr. Hüseyin Avcı, Dr. Ceren Özel

ESOGÜ-ESTEM ve Kök Hücre AB öğretim üyeleri, doktora sonrası araştırmacıları, doktora öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri törende yerini aldı. ESOGÜ-ESTEM müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur UYSAL, Doç. Dr. Hüseyin Avcı, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Güneş Bağış, Doç. Dr. Hakan Uysal, Dr. Ceren Özel, Zilif Demir Güçlüer, Dr. Zineb Benzait, Nigar Gasimzade, Nigar Seyidova, Firuze İdrisova.